Danette Recepten
BABKA
Ingrediënten
- 7 potjes Danette gevuld met bloem
- 1 ¾ pot suiker
- 10g zout
- 10g bakkersgist
- 7 eieren
- 250g koude boter in stukjes gesneden
- 4 potten Danette Crème Chocolade
- 4 eetlepels maïzena
Bereidingswijze
1. Meng in een keukenmachine met een haak de volgende ingrediënten: bloem, suiker, zout, bakpoeder en eieren.
2. Voeg geleidelijk de in stukjes gesneden koude boter toe en blijf kneden. Wanneer het deeg homogeen is, laat het dan 4 uur rusten.
3. Meng in een andere kom de 4 potjes Danette Crème Chocolade met de maïzena.
4. Rol het deeg op een bebloemd werkvlak uit tot een rechthoek. Verdeel de vulling over het deeg en rol het uit tot een rol.
5. Snijd het deeg in de lengte doormidden en weef de ene helft over de andere. Leg het gevlochten deeg in een taartvorm en bak het 25-30 minuten op 180°C.
Smakkelijk !
Danette chocoladekoepel
Ingrediënten:
Voor de mousse :
- 160 g pure chocolade
- 4 eieren
- 50 g suiker
- 30 g boter
Voor de vulling:
- 2 Danettes Speculoossmaak
- 100 g donkere chocolade
Bereidingswijze:
- Giet de Danettes Speculoossmaak in een ijsblokjesvorm en laat 2 uur opstijven in de diepvriezer.
- Smelt 100 g pure chocolade in een bain-marie en bestrijk de Dômes-vorm royaal met de gesmolten chocolade. Zet de vorm 20 minuten in de koelkast of 10 minuten in de vriezer.
Voor de mousse:
- Scheid de eiwitten van de dooiers.
- Smelt de 160 g pure chocolade en de boter in een bain-marie.
- Klop de eiwitten stijf en voeg beetje bij beetje de suiker toe.
- Voeg wanneer de eiwitten stijf zijn de eidooiers toe en klop enkele seconden op hoge snelheid.
- Spatel het mengsel met een mixer door het chocolade-botermengsel.
- Vul de chocoladekoepels tot de helft met de mousse. Leg een ijsblokje Danettes Speculoossmaak in het midden en bedek met de chocolademousse. Strijk het oppervlak glad.
- Zet 4 tot 6 uur in de koelkast.
- Draai de vorm om op een plank en haal de koepels voorzichtig uit de vorm.
Onmiddellijk serveren en genieten!
Danette Kerstmis zandkoekjes
Ingrediënten:
Voor het zandkoekje:
- 200 g bloem
- 40 g suiker
- 120 g boter
- 2 eierdooiers
- 1 el* peperkoekkruidenmix
Voor de topping:
- 100 g karamelchocolade
- 1 Danette POP Chocoladesmaak
- 30 g eiwit
- 90 g bloemsuiker
- 20g cacaopoeder
*cac = theelepel
Recept:
- Meng de boter en suiker in een kom. Voeg de bloem en de kruiden toe.
- Meng goed en voeg dan de eidooiers toe.
- Kneed snel, zonder het deeg te veel te bewerken. Het deeg moet compact en homogeen zijn aan het einde.
- Krimp het deeg in en laat het ongeveer 1 uur rusten in de koelkast.
- Verwarm je oven voor op 200°C.
- Rol het deeg uit op een bebloemd werkvlak, snijd vormen uit met koekjesvormpjes en leg je zandkoekjes op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bak gedurende 15 minuten.
- Leg de zandkoekjes na het bakken op een rooster en laat ze afkoelen.
De topping :
- Smelt de chocolade in een bain-marie. Voeg de Danette POP Chocoladesmaak toe en meng. Laat afkoelen.
- Maak het glazuur door de poedersuiker te mengen met het eiwit en het cacaopoeder, giet het in een spuitzak met een gladde punt, heel klein.
- Gebruik het glazuur om je koekjes te omlijnen, laat een paar minuten uitharden in de koelkast en vul dan met de Danette topping.
- Leg de Danette balletjes bovenop het glazuur.
Dien onmiddellijk op en geniet!
CHEESECAKE
Voor 4 personen
Ingrediënten
- 120g Bretonse paletten (ou garder palets bretons)
- 30g gesmolten boter
- 800g roomkaas
- 400g Danette met vanillesmaak
- 190g suiker
- 500g hele of bevroren frambozen
- Sap van ½ citroen
Bereidingswijze
1. Meng in een steelpan 400g frambozen met 30g suiker. Voeg de sap van de citroen en meng voorzichtig.
2. Laat 15 minuten koken en roer regelmatig.
3. Voeg 100g van de resterende frambozen toe, bewaar wat frambozen om de glaasjes te versieren en kook nog 2 minuten. Laat afkoelen.
4. Verkruimel de koekjes met de gesmolten boter. Bedek de bodem van 4 glaasjes met de koekjes en druk stevig aan met een lepel. Reserveer op een koele plaats.
5. Klop de roomkaas met de Danette met vanillesmaak en de resterende 160g suiker met een elektrische mixer tot het mengsel stevig wordt.
6. Vul de glaasjes tot ¾ met het cheesecake mengsel. Zet in de koekast gedurende 30 minuten.
7. Serveer met de frambozencoulis en versier met overgebleven hele frambozen.
Smakkelijk !
COOKIES
Voor 4 personen
Ingrediënten
- 800g bloem
- 200g chocolade Danette
- 100g rietsuiker
- 100g pindakaas
- 80g chocolade chips
- 50g amandelpoeder
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 grote snuf zout
Bereidingswijze
1. Giet de Danette in een ijsblokjesbakje en laat 2 uur opstijven in de vriezer.
2. Verwarm de oven voor op 150°C.
3. Klop de pindakaas en de suiker in een kom tot een romige massa. Voeg het amandelpoeder toe en meng goed.
4. Voeg er de bloem, het bakpoeder en het zout aan toe en roer goed tot een glad deeg.
5. Voeg de hagelslag toe aan het deeg en meng.
6. Maak bolletjes ter grootte van een grote walnoot en duw vervolgens een ijsblokje Danette in het deeg en zorg ervoor dat het ijsblokje volledig door het koekjesdeeg wordt bedekt.
7. Schik de bolletjes op een met bakpapier beklede bakplaat en zet ze ruim uit elkaar.
8. Bak 15 minuten tot ze goudbruin zijn. Laat afkoelen op een rooster voordat u ze opeet.
Smakelijk !